Partners
Vorige

Human-centered systems lab


Bekijk het dienstverleningsaanbod 2022


Graag een bespreking bij uw bedrijf? We komen langs!


Doelstelling

Nieuwe intuïtieve interfaces (oa. projectie, interactieve brillen, enz.) laten toe om een operator op een gebruiksvriendelijke manier verder te integreren binnen automatisch aangestuurde magazijn-, productie- en onderhoudstaken. In functie van deze augmented reality toepassingen, worden binnen flanders MAKE nieuwe methodes, concepten en richtlijnen opgesteld voor het ontwerpen en optimaliseren van deze producten, processen en werkplaats van de toekomst. De taak van de operator zal hierbij verbeterd en ondersteund worden door draagbare informatietechnologie, adaptieve werkplaats infrastructuur, cognitieve automatisering en assistive robots. Het centrum is uitgerust met de nieuwste apparatuur en infrastructuur en fungeert als basis voor het experimentele onderzoek en dienstverlening.

Partners

Bent u actief binnen dit domein? Vraag naar de voorwaarden om partner te worden van het centrum!

Doelgroep

De dienstverlening is vooral op maat van kleine en middelgrote bedrijven. De bedoeling is om drempelverlagend te werken voor bedrijven die zelf de kennis en expertise niet in huis kunnen halen. Voor micro-ondernemingen (<10 personen) gelden speciale tarieven. Maar natuurlijk kunnen ook grote bedrijven een beroep doen op de diensten van XiaK.

De XiaK dienstverlening richt zich op alle bedrijven die actief zijn binnen het brede toepassingsdomein van de industriële automatisering:

  • Bedrijven uit de maakindustrie, productiebedrijven
  • Machinebouwers
  • Systeemintegratoren/automatiseringsfirma's
  • Studiebureaus
  • Leveranciers van automatiseringscomponenten

Zowel bedrijfsleiders, productieverantwoordelijken als service techniekers vinden binnen ons aanbod een dienstverlening op maat.