Partners
Vorige

Verslag infonamiddag Productiesoftware voor KMO's 10 februari 2011

Meer foto's
Op 10 februari 2011 organiseerde het eXpertisecentrum industrile automatisering Kortrijk (XiaK) een infonamiddag over productiesoftware voor KMO's. De bedoeling was KMO's bewust te maken van de meerwaarde die productiesoftware hen kan bieden.

Voor de koffiepauze gaven de projectmedewerkers eerst een zicht op het gebruik van productiesoftware bij KMO's aan de hand van de resultaten van de uitgevoerde miniscans uitgevoerd bij een twintigtal bedrijven. Daarna werd met een praktisch voorbeeld het potentieel van het gebruik van produtiesoftware bij KMO's aangetoond evenals de gebruikte methode uitgelegd.

Via een vijftal praktische cases bij Vlaamse KMO's uit verschillende industrile sectoren (meubelen, metaal, chemie en voeding) kregen de deelnemers een idee over hoe productiesoftware succesvol kan worden toegepast om de efficintie van de productieaansturing en -opvolging te verhogen.

Tijdens de pauze en op de receptie achteraf konden de deelnemers kennismaken met de systemen van enkele leveranciers van productiesoftware. Er waren standen van Ninety Five, Siemens, Wonderware, NSPIRE, ORBID, MESware, Novotek en De Jaeger Automation.

Op het einde was er nog een korte uitleg over wat KMO-IT en Sirris kunnen betekenen voor de deelnemende KMO's.

De studiedag kon rekenen op ongeveer 79 aanwezigen vertegenwoordigd door een 30-tal verschillende KMO's. De deelnemers waren tevreden over de organisatie van deze infonamiddag.

Graag willen we de sprekers nogmaals bedanken voor hun inspanning!