Partners
Vorige

Infosessies Manufacturing eXcellence - MAeX 2010

In het kader van het nieuwe TETRA project stonden we met het projectteam op de MAeX beurs in Brussels Expo van 9 tot 12 februari 2010. Op de beursvloer was er ook een afgeschermde presentatieruimte voorzien waar iedere dag enkele infosessies doorgingen voor de bezoekers van de beurs. De presentaties werden verzorgd door bedrijven die onlangs een belangrijke stap genomen hebben binnen Manufacturing Excellence. Als coördinator van de infosessies kregen we ook een standruimte om ons onderzoek voor te stellen.

Door de ongunstige economische situatie was het aandeel standhouders rond Manufacturing Excellence zeer beperkt. Daardoor strookte het profiel van de bezoekers niet onmiddellijk met de inhoud van de infosessies. Ook de weerstomstandigheden (bijna 1000 km file op woensdag) hielden heel wat bezoekers weg. Een beperkt publiek voor de infosessies was het resultaat, waardoor zelfs sommige presentaties helaas niet konden doorgaan.

Ondanks de mindere opkomst legden we toch enkele interessante contacten.

Graag willen we de sprekers nogmaals bedanken voor hun inspanning!

De MAeX beurs werd gekoppeld aan METAPRO 2010 en werd op poten gezet door beursorganisator Expo Advice NV om tegemoet te komen aan 'het optimaal rationaliseren van productielijnen'. Dé uitdaging voor iedere productie-onderneming beperkt zich niet meer alleen tot de juiste keuze van het type productiemachine. Steeds meer wordt geproduceerd op “lean machines”, die kunnen ingezet worden voor diverse seriegroottes en zo flexibel mogelijk zijn. De grootste uitdagingen van een productie-onderneming zijn de opstelling en integratie van de machines in functie van de toekomstige productie, de automatisering op en rond de machine, en het vinden van de juiste service en support partners om pannes en de onderhoudskost te minimaliseren, en de OEE en levensduur van de machines te optimaliseren.