Partners
Vorige

Verslag studiedag RFID – 20 mei 2010

Op 20 mei 2010 organiseerde XiaK een studiedag. Het onderwerp was intelligent identificeren met RFID, oplossingen voor productie en logistiek. RFID staat voor Radio Freqency IDentification, het is een technologie die toelaat om draadloos een voorwerp te identificeren en informatie over dit voorwerp over te dragen naar een reader.
Een overzicht van de technologie en de mogelijkheden/problemen bij het implementeren van RFID in industriële toepassingen kwam aan bod. In de voormiddag werden verschillende identificatietechnologieën algemeen en RFID specifiek besproken door de projectmedewerkers. In de namiddag werden negen cases naar voor gebracht uit allerlei domeinen van de industriële automatisering.

De informatie op de studiedag was afkomstig van het lopend TETRA-project “Efficiëntieverhoging van productieprocessen door een optimale integratie van tracking & tracing /RFID”, een project dat al twee jaar loopt binnen XiaK.

Tussen de voordrachten door konden de deelnemers kennismaken met de systemen van enkele RFID leveranciers. Er waren standen van Siemens, Sick, Pepperl+Fuchs, Balluff, Multiprox, De Jaeger Automation en GS1. Ook de derdejaars studenten zorgden tussenin voor een demo van hun RFID systeem waarvan ze de haalbaarheid bestudeerd hadden voor Mobiel.

De studiedag kon rekenen op ongeveer 80 inschrijvingen en werd erg gesmaakt door de deelnemers.


Graag willen we de sprekers nogmaals bedanken voor hun inspanning!